Trouble posting my trip report...

Jul 20th, 2016, 04:05 PM
  #1  
Original Poster
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 464
Trouble posting my trip report...

I have tried several times to post my trip report since I returned from England. When I hit submit it says, "bad request...contact administrator".

Anyone had any trouble with this?
louistraveler5 is offline  
Jul 20th, 2016, 05:04 PM
  #2  
kja
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 21,092
Have you seen this thread? It might explain some things and help you proceed. Basically, what you need to do is cut and paste from a word document until "preview" shows a problem, then tweak, try again, tweak again, etc. Painful! But it works...
http://www.fodors.com/community/foru...rope-forum.cfm

And also add a link to that thread!
kja is offline  
Jul 20th, 2016, 05:04 PM
  #3  
kja
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 21,092
P.S. Good luck!
kja is offline  
Jul 20th, 2016, 05:09 PM
  #4  
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 19,899
Yes - look in the Fodor's Help section. There's a long thread from last year detailing posting problems that have never been fixed. Let's hope once the new Fodor's owners officially take over that they will finally fix the known posting issues.

Here are a few quick tips:

- if you have any links (website URLS) in your trip report, remove the "http://" and "https://" from the front. Sometimes these cause posting to fail. URLs themselves without the http:// in front should be OK.

- if you composed the report ahead of time in MS Word, convert it to (or make a copy in) plain text format, without any formatting. One way to do this: open a plain text editor on your computer, copy all the text from Word, and paste it into the text editor (In Windows, open Notepad as the text editor). Then copy the text (which should now have all formatting removed) from the plain text editor and paste that into the Fodor's posting window and try again.

(You can also try saving a copy of your Word trip report in plain text format, if you know how to do that.)

If neither of those helps, you might have some random keyword in your text that is causing a posting issue. Unfortunately, these can be hard to identify without a lot of trial-and-error. Feel free to email me a copy of your trip report if you like (click on my name to contact me via one of my websites) - I am pretty good at digging out the posting issues fairly quickly.
Andrew is online now  
Jul 20th, 2016, 05:18 PM
  #5  
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 34,437
Why did THIS post of yours not get rejected?
Dukey1 is offline  
Jul 20th, 2016, 05:46 PM
  #6  
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6,058
I think it's more likely to be a site glitch that a content issue - Fodors autodetection software is more or less non existent.
RM67 is offline  
Jul 20th, 2016, 05:53 PM
  #7  
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 19,899
RM67, did you read the long thread on Fodor's Help about all of the posting problems? They mostly were not "glitches." I can still add certain keywords that will make a post fail, every time.
Andrew is online now  
Jul 20th, 2016, 06:38 PM
  #8  
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 64,957
Dukey: >>Why did THIS post of yours not get rejected?<<

Read the thread Andrew linked . . . This has absolutely nothing at all to do w/ who is posting nor the 'content'. It has to do w/ some specific/unknown word/word combo or some other 'key' buried somewhere in the post.

One entry in one of my TR's took about 4 hours of hit/miss reformatting and editing before it 'took'


louistraveler5: Mainly Andrew but also kja and a couple of others have been terrific detectives. If you can e-mail Andrew your text he may figure it out. Otherwise you only option really is to break it up into shorter entries and when one doesn't post you will know the offending bit is in that one.

It will be very frustrating . . .
janisj is online now  
Jul 21st, 2016, 05:50 AM
  #9  
Original Poster
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 464
Thanks everyone! I was going to email my report to Andrew but I tried changing the text first. It seemed to work at first...letting me post. It left my first paragraph out; I posted that separate now I can't get it to work again. I press the submit button and nothing.
louistraveler5 is offline  
Jul 21st, 2016, 05:56 AM
  #10  
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 64,957
As soon as you get no response . . . you know there is a problem in that portion and it will NEVER post. Clicking over and over won't change anything. (You can click 'preview first and the same thing applies -- if it doesn't preview it won't post)

You need to keep breaking it up into bits - when a segment won't take -- That part needs to be revised -- by trial and error changing the text til the offending word/words are eliminated.

A total PITA!
janisj is online now  
Jul 21st, 2016, 05:57 AM
  #11  
Original Poster
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 464
Thanks.
louistraveler5 is offline  
Jul 21st, 2016, 09:27 AM
  #12  
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 52,641
I have a problem with posting a quite innocuous reply to a trip report - and though I'm here quite often [not that bloody frodos again as my DH would have it] I had never heard about this "combination of words" glitch.

I'll go back and see if i can make a small amendment to get it to post.
annhig is offline  
Jul 21st, 2016, 09:32 AM
  #13  
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 64,957
annhig: If you have a LOT of time (and a cuppa or pint) read through this thread http://www.fodors.com/community/foru...rope-forum.cfm
(linked above by kja)

This problem has been hit/miss for months - it bit me big time on my 'Benedict Cumberbatch' TR. took me hours to get one section posted.
janisj is online now  
Jul 21st, 2016, 04:52 PM
  #14  
kja
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 21,092
It can even be a combination of characters, and ones that are far removed from each other. Definitely PITA.
kja is offline  
Jul 22nd, 2016, 01:58 AM
  #15  
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 52,641
jj - I read the beginning and the end - so think I've got the general idea!
annhig is offline  
Related Topics
Thread
Original Poster
Forum
Replies
Last Post
snorklesue
Africa & the Middle East
8
Feb 19th, 2007 06:02 PM
seetheworld
United States
7
Aug 10th, 2005 10:16 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy -

FODOR'S VIDEO

All times are GMT -8. The time now is 03:20 PM.